Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Баштанська ДПІ: Тренінг з громадськістю та платниками податків 

опубліковано 08 червня 2023 о 09:50

У приміщенні Баштанської ДПІ проведено тренінг з платниками податків на тему «Як підприємцю отримати довідку про доходи», на якому присутніх консультувала головний державний інспектор ДПІ Наталя Фоміна.

Наталя Фоміна повідомила, що фізична особа-підприємець може отримати в контролюючому органі довідку про доходи на підставі поданих податкових декларацій за будь-який період здійснення підприємницької діяльності. Для цього платнику необхідно звернутися до податкової інспекції  за місцем своєї податкової адреси з відповідною заявою.

Подати заяву про отримання довідки про доходи можна як особисто так і в електронному вигляді через Електронний кабінет платника через меню «Листування з ДПС».

Контролюючий орган видає довідку про доходи, отримані від здійснення підприємницької діяльності, не пізніше десяти календарних днів з дня отримання заяви.

Податківиця зазначила, що платники єдиного податку для отримання довідки про доходи за інший, ніж квартальний звітний період, повинні крім заяви подати ще й податкову декларацію за такий період. 

Водночас,  фізична особа – підприємець на загальній системі оподаткування, у разі необхідності отримання довідки про доходи, отримані від здійснення підприємницької діяльності, за інший період, ніж календарний рік, має право подати податкову декларацію про майновий стан і доходи за інший, ніж річний податковий звітний період, тобто квартальну податкову декларацію. 

Подання таких декларацій не звільняє платників податку від обов’язку подання податкової декларації у строк, встановлений для квартального (річного) податкового періоду та не є підставою для нарахування та сплати податкового зобов’язання.