Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«РРО- це вигідно!», - стверджують у Доманівській ДПІ

опубліковано 05 вересня 2023 о 13:30

Питання застосування реєстраторів розрахункових операцій/програмних РРО з урахуванням вимог Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» обговорили податківці Доманівської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області спільно з начальницею відділу економіки Доманівської ОТГ Світланою Новаківською та підприємцями громади. 

Начальниця ДПІ Галина Кузмінчук наголосила, що безумовне виконання вимог Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» не тільки звільняє від відповідальності, а ще й усуває ризики, що можуть стати підставою для проведення фактичних перевірок. 

За словами податківиці, на сьогодні законодавством передбачено обов’язковість застосування РРО та ПРРО під час здійснення розрахункових операцій. Виняток становлять підприємці першої групи спрощеної системи оподаткування та фізичні особи - підприємці, які приймають оплату виключно банківськими переказами на реквізити IBAN, E-banking. 

Фахівці податкової детально розповіли про реєстрацію і використання реєстраторів розрахункових операцій та надали відповіді на запитання підприємців щодо порядку проведення розрахунків у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг. 

Галина Кузмінчук також акцентувала увагу підприємців на обов’язковій реєстрації найманої праці, своєчасності та повноті сплати податків і зборів. Наголосила, що податкова інспекція завжди готова до співпраці, взаємодії та відкритого діалогу з бізнесом і громадськістю, намагається оперативно роз’яснювати новації у податковому законодавстві та надавати щоденно фахову допомогу кожному платнику податків.