Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Братські податківці обговорили основні норми Закону України № 3219 з представниками органів місцевого самоврядування

опубліковано 05 вересня 2023 о 14:11

Начальниця Братської ДПІ Головного управління ДПС у Миколаївській області Людмила Власенко провела зустріч з представниками старостинських округів ОТГ. Основна тема діалогу - спільна консолідація заходів, спрямованих на формування високої податкової культури та обізнаності платників громад, адже це запорука успішної та економічно розвиненої громади, переконана керівниця податкової інспекції.

Відтак, необхідно посилити роботу на всіх рівнях щодо роз’яснення діючих норм та змін, передбачених податковим та трудовим законодавством України. А також донести до представників бізнесу необхідність переходу на довоєнні умови оподаткування на тилових територіях, адже країна потребує значних фінансових надходжень для зміцнення власної обороноздатності. 

Такий перехід передбачено Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану». Його основні положення повертають обов’язок сплати єдиного податку, фінансову відповідальність за порушення застосування РРО чи ПРРО при готівкових розрахунках, а також частково знімають мораторій на певні види перевірок, які можуть здійснювати контролюючі органи.

Людмила Власенко наголосила на готовності усіх працівників інспекції надавати консультаційну підтримку суб’єктам господарювання з метою створення на території громад максимально комфортних умов для ведення бізнесу в правовому полі.