Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Застосування РРО – головна тема роз’яснень та консультацій у Центральній ДПІ

опубліковано 08 вересня 2023 о 15:29

Норми Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» та відновлення відповідальності за порушення вимог Закону України від 06.07.1995 № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» - основні меседжі зустрічі з платниками податків, що відбулася у Центральній державній податковій інспекції Головного управління ДПС у Миколаївській області. 

На зустрічі розглянуто питання щодо категорії представників бізнесу, що зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО у своїй господарській діяльності. 

Застосування РРО/ПРРО є обов’язковим для всіх підприємців ІІ-ІV груп єдиного податку незалежно від виду діяльності та обсягу доходу та для фізичних осіб-підприємців на загальній системі оподаткування, які провадять розрахункові операції зі споживачами. Підприємці І групи єдиного податку звільнені від використання РРО/ПРРО. 

Також податківці звернули увагу на обов’язкову фіскалізацію готівкових розрахунків, порядок проведення фактичних перевірок та підстави для їх проведення.

Фахівці інспекції радять представникам бізнесу під час вибору розрахункового реєстратора звернути увагу насамперед на його програмний аналог. Одну з версій такого програмного забезпечення ДПС пропонує цілком безкоштовно. Її можна завантажити на офіційному сайті ДПС України у банері «Програмні РРО» на будь-який наявний та зручний у користуванні гаджет – смартфон, планшет, ноутбук чи стаціонарний ПК, використавши покрокову інструкцію щодо завантаження програмного забезпечення на офіційному вебпорталі ДПС за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.

За практичною допомогою та консультацією можна звернутися безпосередньо до Центральної ДПІ, або подзвонити на гарячу лінію за номером телефону 37-90-42.