Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про необхідність неухильного дотримання законодавства інформують у Снігурівській ДПІ

опубліковано 25 вересня 2023 о 13:42

Начальниця Снігурівської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Наталія Дребот та працівники інспекції продовжують роз’яснювальну роботу щодо застосування РРО/ПРРО згідно з вимогами Закону України від 30.06.2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період воєнного стану». 

На зустрічах з представниками бізнесу Наталія Дребот звернула увагу на особливості застосування РРО та платіжних терміналів при здійсненні готівкових розрахунків, ознайомила суб’єктів господарювання з перевагами використання програмних РРО, правилами ведення товарного обліку тощо. 

Податківиця зазначила, що податкова служба надає можливість безкоштовного встановлення програмного РРО на будь-який комп’ютер, ноутбук або гаджет. Оновлена версія програмного забезпечення безоплатного ПРРО від ДПС для операційних систем Android та iOS доступна за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.

Також у ході спілкування з платниками податків податківцями наголошено на перевагах використання офіційно оформленої найманої праці; зазначено про обов’язок погашення податкового боргу; про належне відображення даних зі сплати податків, заповнення «Призначення платежу» в умовах дії міжнародного стандарту ІSО 20022; переваги використання електронних сервісів ДПС України, терміни сплати бюджетних платежів, можливість отримання податкової знижки, порядок нарахування та сплати мінімального податкового зобов’язання та інші питання.

Працівники інспекції інформують, що звірити стан розрахунків з бюджетом, звірити реквізити рахунків, на які необхідно сплатити податкові зобов'язання та здійснити оплату, погасити податковий борг можна за допомогою сервісу Електронний кабінет платника податків (cabinet.tax.gov.ua).