Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Інгульська ДПІ: Триває інформаційно-роз’яснювальна робота щодо норм Закону України № 3219

опубліковано 29 вересня 2023 о 15:53

Податківці Інгульської ДПІ Головного управління ДПС у Миколаївській області продовжують проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу з платниками податків щодо останніх податкових новацій, передбачених Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» у частині застосування та реєстрації РРО/ПРРО.

Нещодавно начальниця Інгульської ДПІ Тетяна Кас’янова під час спілкування з суб’єктами господарювання у торгових закладах регіону повідомила, що для проведення розрахунків платники податків самостійно вирішують – застосовувати РРО чи ПРРО.

Поряд з цим, посадовиця нагадала про поновлення з 01 жовтня 2023 року відповідальності за недотримання положень Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», а також озвучила інформацію про розміри штрафних (фінансових) санкцій, що застосовуються за такі порушення.

На завершення бесід суб’єкти господарювання отримали листівки інформаційно-роз’яснювального характеру з питань використання РРО/ПРРО.