Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустрічі з представниками старостинських округів ОТГ на Снігурівщині продовжуються

опубліковано 05 жовтня 2023 о 10:39

Начальниця Снігурівської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Наталія Дребот в рамках співпраці з ОТГ провела робочу зустріч з начальником земельного відділу Снігурівської ОТГ та представниками Афанасіївського старостинського округу.

Учасниками зустрічі обговорено питання наповнення бюджету громади, проведення інвентаризації земель, необхідності застосування РРО/ПРРО при проведенні розрахунків, своєчасності сплати платниками громади податків та зборів до бюджету, недопущення росту податкового боргу, легалізації найманих працівників та роботи електронних сервісів податкової служби.

На початку Наталія Дребот зупинилася на питанні застосування суб’єктами господарювання РРО/ПРРО та повідомила, що податкова служба надає можливість безкоштовного встановлення програмного РРО на будь-який комп’ютер, ноутбук або гаджет. 

Далі зазначила, що органом податкової служби сформовано та надіслано громадянам - землекористувачам, у володінні/користуванні яких перебувають землі сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів, податкові повідомлення-рішення, якими визначено для сплати суми мінімального податкового зобов'язання за 2022 рік.

Зазначений податок нараховується органом податкової служби за місцем реєстрації громадянина. Тому, важливим завданням є приведення у відповідність громадянами їх облікових даних з метою упередження виникнення податкового боргу.

Також, посадовиця звернула увагу, що громадяни мають право протягом 30 днів з моменту вручення таких податкових повідомлень - рішень звернутися до органу податкової служби щодо проведення звірки.

Представникам громади доведено інформацію щодо звірки стану розрахунків з бюджетом, звірки реквізитів рахунків, на які необхідно сплатити податкові зобов'язання та здійснити оплату, погасити податковий борг та ін. Це можна зробити за допомогою сервісу «Електронний кабінет платника податків» (cabinet.tax.gov.ua).

Податківці Снігурівщини нагадують, що представники бізнесу та громадськості для вирішення нагальних питань можуть звернутись до Головного управління ДПС у Миколаївській області на електронну скриньку комунікаційної податкової платформи за адресою mk.ikc@tax.gov.ua.