Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про основні податкові новації інформують платників Снігурівські податківці

опубліковано 05 жовтня 2023 о 10:45

Начальниця Снігурівської ДПІ Головного управління ДПС у Миколаївській області Наталія Дребот та працівники інспекції під час зустрічей з платниками податків надають роз’яснення актуальних питань застосування РРО/ПРРО та новацій Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період воєнного стану» (далі – Закон № 3219).

Наталія Дребот звернула увагу на особливості застосування РРО та платіжних терміналів при здійсненні готівкових розрахунків, зокрема платниками спрощеної системи оподаткування, ознайомила суб’єктів господарювання з перевагами використання програмних РРО, ведення товарного обліку тощо. 

Також розповіла платникам про відновлення з 01 жовтня 2023 року відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» у зв’язку з прийняттям Закону № 3219. 

Фахівцями інспекції поінформовано платників щодо порядку реєстрації касової техніки та новітніх ПРРО в органах податкової служби та наголошено на перевагах використання суб’єктами господарювання електронних сервісів ДПС. 

Платники можуть використовувати будь-який представлений на ринку програмний РРО залежно від своїх фінансових можливостей та функціональних потреб. Податкова служба надає можливість безкоштовного встановлення програмного РРО на будь-який комп’ютер, ноутбук або гаджет.