Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Братська ДПІ проводить сеанси телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо застосування РРО 

опубліковано 09 жовтня 2023 о 14:27

Фахівцями Братської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області проводяться сеанси телефонного зв’язку «гаряча лінія» для платників податків щодо застосування РРО та ПРРО. Так, звернувшись до фахівців інспекції щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій, платники отримують якісні консультації щодо застосування РРО, з урахуванням останніх змін податкового законодавства. 

Окрім відповідей на запитання, податківці звертають увагу на те, що суб’єкти господарювання звільняються від відповідальності за порушення законодавства щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, вчинені ними у період з 01 січня 2022 року до 01 жовтня 2023 року (крім відповідальності за порушення порядку здійснення розрахункових операцій при продажу підакцизних товарів, здійснення діяльності з купівлі/продажу іноземної валюти, діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор). Проте, з 01.10.2023 відповідальність за порушення зазначеного законодавства поновлюється. 

Також, запитувачі дізнаються від фахівців податкової інспекції про особливості реєстрації ПРРО. Так, для реєстрації ПРРО формується заява про реєстрацію програмних реєстраторів розрахункових операцій за ф. № 1-ПРРО в електронній формі, яка подається за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків до фіскального сервера засобами Електронного кабінету (портального рішення для користувачів або програмного інтерфейсу (API)), а також засобами телекомунікацій.

Податківцями на постійній основі проводиться робота з платниками щодо роз’яснення податкового законодавства та надання практичної допомоги при його застосуванні. Відповіді на запитання,  роз’яснення та практичну допомогу при реєстрації РРО/ПРРО можливо отримати, звернувшись до Братської ДПІ.