Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Особливості оподаткування у період воєнного стану обговорено в Новоодеській ДПІ

опубліковано 11 жовтня 2023 о 15:28

Новоодеською ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області постійно проводиться робота в частині надання консультацій щодо новацій у податковому законодавстві.

Так, фахівцями інспекції проведено робочу зустріч з фізичними особами-підприємцями Новоодеської ОТГ, під час якої надано роз’яснення щодо основних новацій Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період воєнного стану». 

У ході зустрічі суб’єктам господарювання надано детальну інформацію про реєстрацію та використання РРО/ПРРО, хто зобов’язаний використовувати реєстратори, а також кваліфіковані відповіді на інші нагальні питання щодо їх діяльності. Поінформовано, що у разі встановлення контролюючим органом факту не проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом будуть застосовуватись фінансові санкції. Вказано, що для ФОП контролюючий орган пропонує безкоштовну програму ПРРО для встановлення на будь-який пристрій - комп’ютер, планшет, смартфон.

Окремою темою зустрічі було ознайомлення платників податків із розробленим ДПС мобільним застосунком «Моя податкова», який може бути завантажений на телефони, як на платформі Android так і IOS. Це простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби громадянами, а також сплати податків з використанням платіжних систем: «Мої дані», «Реєстри», Послуги», «Повідомлення». В цілому, застосунок «Моя податкова» дублює можливості мобільного вебсервіса «Електронний кабінет». Присутнім на зустрічі було запропоновано залучитись до використання вищезгаданих сервісів.

Начальник Новоодеської ДПІ Віктор Антоневич зазначив, що під час зустрічей з суб’єктами господарювання податківці дотримуються професійної етики, що сприяє позитивному іміджу ДПС та ефективному спілкуванню з платниками податків.