Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про можливості програмного РРО розповіли в Центральній ДПІ

опубліковано 12 жовтня 2023 о 14:57

Фахівці ЦОП Центральної ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області проводять практичні тренінги-навчання щодо встановлення програмного РРО для платників податків, а також з питань застосуванню норм податкового законодавства.
Черговий тренінг складався з двох блоків – теоретичного та практичного. Під час теоретичного заступниця начальника відділу податкових сервісів та звітності Центральної ДПІ Світлана Стефанішин розповіла  про можливості використання безкоштовного ПРРО від ДПС. Зокрема роз’яснила, що серед функціональних можливостей ПРРО від ДПС, основними є відкриття/закриття/автозакриття зміни; формування, реєстрація, видача чеків; додавання товарів/послуг у чек з номенклатури; друк та відправка фіскальних чеків покупцям на електронну пошту/месенджери; ведення довідників номенклатури (експорт/імпорт даних); ведення довідника ставок податків; використання сканера штрих кодів; додавання штрих коду марки акцизного податку; різні форми розрахунку(готівкова/безготівкова/змішана); оформлення знижки/повернення товару на окремий товар/чек; формування та перегляд X-звіту, Z-звіту; відправка Z-звіту до фіскального сервера; перехід/вихід у/з режиму офлайн із можливістю збереження/передачі даних до фіскального сервера.

Під час практичного блоку навчання була надана допомога щодо встановлення програмного забезпечення ПРРО від ДПС.

Також платників поінформували, що з 01 жовтня 2023 року відновлено застосування фінансових санкцій за порушення здійснення розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг для всіх суб’єктів господарювання.