Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З питань застосування РРО/ПРРО консультують фахівці Арбузинської ДПІ 

опубліковано 13 жовтня 2023 о 10:56

Фахівці Арбузинської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області щоденно проводять роз’яснювальні заходи для платників податків з питань застосування РРО чи ПРРО.

Так, під час зустрічей з фізичними особами-підприємцями податківці Арбузинщини розповідають про обов’язок суб’єктів господарювання використовувати реєстратори розрахункових операцій або програмні реєстратори розрахункових операцій. Особливу увагу звертають на відновлення з 01 жовтня 2023 року відповідальності за незастосування торгівцями РРО чи невидачі фіскального чека.

Як альтернативу традиційним РРО фахівці інспекції рекомендують при виборі програмного РРО обирати забезпечення від ДПС, адже воно безкоштовне, як і подальше його обслуговування, а також призначене для реєстрації розрахункових операцій та пристосоване для операційних систем Android, iOS, Windows, Web. 

Працівники ДПІ також інформують платників про можливість використання електронних сервісів ДПС, зокрема Електронного кабінету платника, чат-боту «Stop violation» та мобільного застосунку «Моя податкова», за допомогою яких в режимі реального часу можна листуватися з податковою, дізнатися про наявність чи відсутність податкового боргу, подати податкову звітність, сплатити податки до бюджету, поінформувати про факти ухилення від сплати податків.