Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Вітовські податківці розповіли підприємцям про актуальні питання податкового законодавства

опубліковано 21 грудня 2023 о 13:46

Фахівці Вітовської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області під час проведення заходів роз’яснювального характеру ознайомлюють платників податків з новаціями в оподаткуванні, які запроваджені нормами Закону України № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

На черговій зустрічі головна державна інспекторка ДПІ Марина Мельник  розповіла присутнім про порядок включення до Реєстру волонтерів антитерористичної операції та/ або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації. Фахівчиня зазначила, що відповідну заяву громадянин може подати до органу податкової служби, використовуючи мобільний застосунок «Моя податкова». 

Крім того, інспекторка звернула увагу на обов’язок суб’єктів господарювання застосовувати касові апарати чи програмні РРО при проведенні готівкових розрахунків. При цьому зазначила, якщо торгівля здійснюється у сільській місцевості, то підприємці за умови дотримання певних норм законодавства можуть провадити торгівлю без РРО, однак із обов’язковим відображенням розрахункових операцій в КОРО чи книгах РК. Без касового апарату можуть працювати лише платники єдиного податку 1 групи.  Наголошено про дотримання термінів сплати майнових податків згідно направлених податкових повідомлень-рішень платникам податків. 

Також Марина Мельник розповіла про право на податкову знижку та зазначила, що для її отримання необхідно подати декларацію про майновий стан і доходи. Разом з декларацією подаються відповідні підтверджуючі документи. 

Інспекторка роз’яснила платникам податків переваги подання звітності в електронному вигляді, порядок реєстрації в Електронному кабінеті програмного реєстратора розрахункових операцій, а також як отримати інформацію через Електронний кабінет платника або за допомогою застосунку «Моя податкова».  

Окрім цього, податківиця нагадала присутнім про порядок заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції для сплати податкових платежів, та розповіла про особливості оподаткування благодійної допомоги.