Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Не чекайте штрафу - використовуйте реєстратори розрахункових операцій!

опубліковано 05 січня 2024 о 11:20

У Миколаївській ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області відбулася зустріч з платниками податків в рамках проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії щодо популяризації застосування РРО/ПРРО, а також стосовно актуальних питань податкового законодавства та користування Електронним кабінетом. Під час зустрічі розглянуто актуальні питання застосування РРО та платіжних терміналів при здійснені готівкових розрахунків, переваги використання  та  порядок реєстрації ПРРО, ведення товарного обліку та КОРО. 

Фахівці ДПІ повідомили, що використання ПРРО в режимі офлайн без отриманого в контролюючому органі діапазону фіскальних номерів, сформованих фіскальним сервером контролюючого органу, заборонено. Також, з 01.08.2023 забороняється робота ПРРО в режимі офлайн, якщо таким ПРРО не отримано діапазон фіскальних номерів, сформованих фіскальним сервером ДПС, які присвоюються розрахунковим документам ПРРО, що працює в режимі офлайн. ПРРО працює в режимі офлайн лише в період, протягом якого відсутній зв’язок між ПРРО та фіскальним сервером ДПС. 

Спеціалісти інспекції акцентували увагу присутніх, що з 1 жовтня 2023 року у разі встановлення контролюючими органами факту непроведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, будуть застосовуватись фінансові санкції. Умовою дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО є реєстрація РРО та/або ПРРО в контролюючому органі. 

Під час зустрічі фахівці нагадали платникам, що ДПС пропонує до застосування безоплатне ПРРО від ДПС, функціонал якого відповідає законодавчим вимогам, а придбання, оновлення та застосування не потребує витрат та спеціальних навичок користувача. ПРРО від ДПС, як і всі інші ПРРО, підлягає реєстрації в контролюючому органі.

Спеціалісти Миколаївської ДПІ, проводячи роз’яснювальну роботу, інформують платників податків, що з формами для реєстрації ПРРО та інструкціями щодо їх заповнення вони можуть ознайомитись за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/formi-prro/

З новинами податкового законодавства можна оперативно знайомитись, підписавшись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Миколаївській області області: https://www.facebook.com/tax.mykolaiv/