Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Братська ДПІ: Платники отримали відповіді на актуальні питання оподаткування під час сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія» 

опубліковано 09 січня 2024 о 10:44

З метою підтримки конструктивного діалогу з платниками податків в Братській ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з актуальних питань податкового законодавства. 

Платники мали змогу отримати кваліфіковані відповіді на різноманітні питання оподаткування, такі як: порядок застосування РРО/ПРРО, отримання податкової знижки, порядок нарахування та сплати МПЗ, проведення звірки з податку на нерухомість і земельного податку, оформлення трудових відносин, щодо лімітів річного доходу для ФОП у 2024 році тощо.  

Під час телефонної розмови податківці акцентували увагу на обов’язковому застосуванні РРО/ПРРО суб’єктами підприємницької діяльності, оскільки з 01 жовтня 2023 року відновлено відповідальність за непроведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО.     

Відповідаючи на запитання щодо подання декларації про майновий стан і доходи в електронному вигляді з метою реалізації права на отримання податкової знижки, посадовці пояснили, що для подання декларації громадяни можуть скористатися Електронним кабінетом платника податків або мобільним застосунком «Моя податкова».

Крім того, фахівці Братської ДПІ нагадали, що з 01 січня 2024 року в Україні змінюються розміри мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму.

Платники цікавились питаннями використання електронних сервісів ДПС, зокрема проведення звірки сплати платежів до бюджету з використанням «Електронного кабінету платника податків» та застосунку «Моя податкова». 

На усі запитання додзвонювачів податківці надали чіткі кваліфіковані відповіді згідно з нормами чинного законодавства.