Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Електронні сервіси ДПС значно спрощують взаємодію з податковою

опубліковано 09 січня 2024 о 10:47

Фахівцями Доманівської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області щоденно проводиться робота з відвідувачами інспекції, які мають намір отримати картку платника податків, внести до паспорта громадянина України (у формі книжечки) відмітки про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта, отримати відомість з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про джерела та суми нарахованого доходу, нарахованого (перерахованого) податку та військового збору, отримати усну консультацію та інше.

Крім того, податківці розповідають відвідувачам про можливості електронних сервісів ДПС для оперативного, без відвідування податкової інспекції, отримання необхідної інформації та послуг. Маючи кваліфікований електронний підпис, отриманий у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг, громадянин має змогу отримати інформацію про стан розрахунків з бюджетом, листуватися з органами ДПС, подавати заяви та запити, декларації про майновий стан і доходи в електронному вигляді, сплачувати податки, отримати довідку про доходи в електронному вигляді, має доступ до облікових даних тощо.

Фахівці інспекції нагадали платникам про популярні електронні сервіси, такі як «Електронний кабінет платника податків» та мобільний застосунок «Моя податкова». Це сучасні безкоштовні сервіси від ДПС, що значно спрощують взаємодію з податковою службою, дають змогу зекономити свій час та оперативно подавати податкову звітність і сплачувати податки. Сервіси працюють цілодобово та безкоштовно. Працівники ДПІ щоденно навчають платників використанню сучасних електронних сервісів, допомагають практично та надають консультації у телефонному режимі. 

У податковій інспекції нагадують, що відповідно до податкового законодавства для своєчасного та якісного отримання послуг від Державної податкової служби України необхідно своєчасно надавати інформацію до контролюючого органу за місцем реєстрації платника про всі зміни, що відбуваються у платника податків протягом звітного періоду. Так при зміні прізвища, ім’я, по батькові, зміні місця реєстрації проживання чи документу, що посвідчує особу громадянина, необхідно подати заяву за формою 5-ДР та додати копії відповідних документів, які підтверджують ці зміни.  

Користуйтеся Електронними сервісами від ДПС України та економте свій час!