Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Вітовські податківці обговорили з головою Мішково-Погорілівської територіальної громади питання наповнення бюджету

опубліковано 10 січня 2024 о 10:36

Відбулась робоча зустріч заступниці начальника Вітовської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Інни Островської з головою Мішково-Погорілівської територіальної громади Андрієм Ботаніним. Під час спілкування обговорювались нагальні питання наповнення місцевого бюджету в умовах воєнного стану.

 Зокрема, учасники зустрічі розглянули питання своєчасного нарахування земельного податку, переваги використання електронних сервісів, застосування суб'єктами господарювання РРО/ПРРО та наявності ліцензій, погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, підвищення рівня оплати праці, заходи з погашення податкового боргу із сумами до 3060 гривень, зміни до заповнення реквізиту «Призначення платежу» в умовах міжнародного стандарту ISO 20022. 

Інна Островська розповіла про можливість отримання податкової знижки, а також про оподаткування благодійної допомоги ВПО. 

Крім того, фахівець наголосила, що громадяни зобов'язані подавати органам ДПС відомості про зміну даних (в тому числі реєстрацію зміни місця проживання). Такі відомості можна подати особисто до контролюючого органу або в електронному вигляді, не відвідуючи орган ДПС, а скориставшись електронним сервісом ІТС «Електронний кабінет платника податків».  

Під час зустрічі платникам рекомендовано встановлення застосунку «Моя податкова», за допомогою якого можна в режимі реального часу дізнатися про наявність чи відсутність податкового боргу, подати податкову звітність, сплатити податки до бюджету тощо. 

На завершення заходу голова Мішково-Погорілівської територіальної громади Андрій Ботанін підкреслив важливість проведеної зустрічі та необхідність розширення подальшої співпраці.