Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Основні аспекти використання РРО, ПРРО від ДПС - актуальна тема роз’яснень снігурівських податківців

опубліковано 10 січня 2024 о 10:46

Одним з пріоритетних напрямків роботи податкової служби є проведення масово-роз’яснювальної роботи серед платників податків та комунікація з представниками бізнесу і громадськості.

Так, снігурівськими податківцями для підприємців району проводяться тренінги, «круглі столи», практикуми, під час яких фахівці інспекції звертають увагу платників на законодавчі норми, які регулюють питання застосування РРО/ПРРО та порядок реєстрації РРО/ПРРО, на поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». 

Начальниця ДПІ Наталія Дребот вкотре акцентувала увагу присутніх на тому, що використання ПРРО в режимі офлайн без отриманого в контролюючому органі діапазону фіскальних номерів, сформованих фіскальним сервером контролюючого органу, заборонено. 

Головна державна інспекторка податкової інспекції Алла Водарчук звернула увагу, що подати до контролюючого органу заяву для реєстрації РРО можна в електронній або паперовій формі, для реєстрації ПРРО - виключно в електронній формі. Також податківиця нагадала, що безоплатний ПРРО від ДПС розміщено у відкритому доступі на відповідних цифрових платформах, який можна завантажити за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/).

На закінчення зустрічі фахівці поінформували присутніх щодо зручних сучасних податкових сервісів, які не лише можуть покращити інформування платників, а також скоротити час на подання звітності, направлення запитів до контролюючого органу, реєстрації документів, отримання довідок, комунікації в режимі онлайн – «Електронний кабінет платника податків» та мобільний застосунок «Моя податкова».