Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Дотримуватися податкового законодавства - це чесно та вигідно!

опубліковано 12 січня 2024 о 13:17

Начальниця Доманівської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Галина Кузмінчук разом з членами робочої групи з наповнення місцевих бюджетів Доманівської ОТГ зустрілася з підприємцями на місцях здійснення ними підприємницької діяльності. Метою зустрічі була тема роз’яснення підприємцям основних аспектів податкового законодавства у сфері торгівлі, громадського харчування та надання послуг.

Під час заходу підприємцям роз’яснено, що надання послуг та продаж товару без використання реєстраторів розрахункових операцій та без видачі фіскального чеку є грубим порушенням законодавства. При здійснені продажу товару чи послуг необхідно обов’язково надавати покупцеві фіскальний чек. Фіскальний чек формується та друкується виключно на контрольно - касовому апараті. Наявність фіскального чеку є підтвердженням продажу товару чи послуги, офіційного походження товару, легальності придбаної підакцизної продукції та оберігає споживача від купівлі контрабандних та фальсифікованих товарів; підтверджує сплату підприємцем відповідних податків; дає змогу покупцю захистити свої права як споживача, а саме повернути придбаний товар та мати можливість гарантійного ремонту складної побутової техніки та електротоварів. Нехтуючи вимогами законодавства підприємці наражають себе на перевірки контролюючого органу та штрафні санкції.

Також у ході зустрічі обговорено питання легалізації найманої праці.  Суб’єктам господарювання роз’яснено: якщо не уклали договір із найманим працівником, будьте готові сплатити штраф. 

Також суб’єктам підприємницької діяльності під час зустрічі роз’яснено переваги використання «Електронного кабінету платника податків» та мобільного застосунку «Моя податкова». Ці електронні сервіси від ДПС дають змогу зекономити час та без відвідування податкової служби листуватися з ДПС, подавати заяви та запити, надсилати податкову звітність, отримувати ряд адміністративних послуг тощо.