Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Єланецька ДПІ: Розпочато деклараційну кампанію - 2024

опубліковано 12 січня 2024 о 13:30

Фахівці Єланецької ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області продовжують роботу щодо роз’яснення податкового законодавства платникам податків.

З початку 2024 року одним із основних напрямків роботи - є декларування громадянами доходів, отриманих в 2023 році.

Під час проведення зустрічей з платниками податків податківці інспекції наголошують, що подання декларації про майновий стан і доходи за минулий рік та сплата відповідних податків до бюджету - це конституційний обов’язок кожного громадянина та на даний час підтримка держави, її обороноздатності та фінансової безпеки.

Головна державна інспекторка ДПІ Ольга Шатохіна постійно надає змістовні консультації платникам податків та інформаційну допомогу у заповненні податкової декларації про майновий стан і доходи. 

Фахівчиня нагадує, що декларацію можна подати в електронному вигляді через Електронний кабінет платника та роз’яснює випадки, за яких платники податку - фізичні особи зобов’язані самостійно обчислити суми податку на доходи з фізичних осіб і військового збору, що підлягають сплаті до бюджету за результатами звітного податкового року. 

Також податківиця звертає увагу платників, що з 01.01.2024 року вводиться в дію нова форма податкової декларації про майновий стан і доходи.