Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новоодеська ДПІ надає практичну допомогу платникам щодо реєстрації ПРРО

опубліковано 22 січня 2024 о 15:31

Новоодеською ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області постійно проводиться робота в частині надання консультацій щодо застосування РРО/ПРРО згідно з нормами чинного законодавства.

Так, головним державним інспектором ДПІ Олегом Бринзою проведено зустріч з фізичними особами-підприємцями, під час якої надано роз’яснення щодо основних новацій Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період воєнного стану», яким внесено зміни до Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

В ході зустрічі суб’єктам господарювання було вказано на альтернативу вибору для зручності РРО чи ПРРО та їх переваг. Доведено до відома, що для ФОП контролюючий орган пропонує безкоштовну програму ПРРО для встановлення на будь-який пристрій – комп’ютер, планшет, смартфон.

Надано детальну інформацію про реєстрацію та використання РРО/ПРРО, а також практичну допомогу щодо реєстрації ПРРО. 

В інспекції зазначили, що у разі встановлення контролюючим органом факту не проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом, будуть  застосовуватись фінансові санкції. 

Під час зустрічей з суб’єктами господарювання фахівці ДПІ дотримуються професійної етики, що сприяє формуванню позитивного іміджу Державної податкової служби та ефективному спілкуванню з платниками податків.