Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платників Вітовської ДПІ інформували про нову форму податкової декларації про майновий стан і доходи  

опубліковано 23 січня 2024 о 13:54

Про новації податкового законодавства розповіла на зустрічі з підприємцями головна державна інспекторка Вітовської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївської області Марина Мельник. Вона акцентувала увагу громадян на тому, що з 01 січня 2024 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у звітному 2023 році, яка триватиме до 01 травня поточного року.

Зокрема, звернула увагу платників податків - фізичних осіб, що з 01.01.2024 вводиться в дію нова форма податкової декларації про майновий стан і доходи.

Фахівчиня повідомила, що нова форма декларації передбачає виокремлення податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб при визначенні мінімального податкового зобов’язання фізичними особами – підприємцями (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) – власниками, орендарями, користувачами на інших умовах (у тому числі на умовах емфітевзису) земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь. 

Водночас відмітила, що сплата податку при визначенні МПЗ фізичними особами – підприємцями (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) здійснюється за кодом бюджетної класифікації «11010500 – податок на доходи фізичних осіб, що сплачується фізичними особами за результатами річного декларування». 

Податківиця нагадала також про обов’язок застосування РРО/ПРРО суб’єктами підприємницької діяльності під час здійснення розрахункових операцій та відновлення відповідальності за непроведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО відповідно до норм Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».