Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Питання співпраці між податківцями та органами місцевого самоврядування обговорювались на зустрічі в Братській ОТГ

опубліковано 19 березня 2024 о 10:07

Днями в приміщенні Центру надання адміністративних послуг при Братській ОТГ відбулася зустріч з представниками бізнесу, які щойно зареєструвались суб’єктами підприємницької діяльності. У зустрічі також взяли участь фахівці Братської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області. 

Під час зустрічі обговорювалися питання співпраці між податківцями та органами місцевого самоврядування щодо інформування платників податків про зміни та новації у податковому законодавстві. 

Фахівчиня ДПІ Наталія Уржуховська зазначила, що одним із основних завдань ДПС є роз’яснення податкового законодавства серед платників податків, яке реалізується шляхом проведення масово-роз’яснювальної та індивідуальної роботи серед населення, у тому числі через засоби масової інформації, мережу Інтернет, шляхом виготовлення і розповсюдження друкованої продукції (листівок, брошур, плакатів) тощо. Основною метою цієї роботи є доведення до громадян, підприємців норм чинного податкового законодавства та змін, які відбуваються у законодавстві України.

Наталія Уржуховська повідомила, що наразі найбільш актуальним питанням, яке необхідно довести до відома платників, є декларування доходів громадян, отриманих у 2023 році.

Крім того, на заході обговорювалися зміни у застосуванні РРО та подальша співпраці з платниками податків.

У результаті зустрічі досягнуто домовленості щодо розміщення друкованої продукції з питань податкового законодавства в місцях надання адміністративних послуг.