Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відвідувачам Доманівської ДПІ роз’яснено порядок подання громадянами декларації про майновий стан 

опубліковано 25 березня 2024 о 13:50

Податківці Доманівщини нагадують, що триває кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2023 році! 

Під час зустрічі з платниками начальниця Доманівської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Галина Кузьмінчук роз’яснила випадки подання податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – Декларація) за 2023 рік, категорії осіб, що подають Декларацію та граничні терміни подання декларації.  

Фахівчиня зазначила, що Декларацію необхідно подати особисто, або за довіреністю в паперовому вигляді чи за допомогою електронних сервісів ДПС. 

Податківиця наголосила, що в Електронному кабінеті платника податків створено електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи», який надає можливість часткового автоматичного предзаповнення Декларації. Використання електронного сервісу скорочує час і витрати при наданні податкової декларації, мінімізує помилки при її заповненні, надає можливість подання копій первинних документів, як додаток до податкової декларації в онлайн-режимі.

Також Галина Кузьмінчук нагадала, що громадяни мають право на податкову знижку за 2023 рік при оплаті за навчання, на частину суми процентів за іпотечний кредит, за страхові внески за договорами довгострокового страхування життя і пенсійні внески в рамках недержавного пенсійного забезпечення та інші витрати відповідно законодавства. Правом щодо отримання податкової знижки за 2023 рік можна скористатися до 31 грудня 2024 року, подавши до контролюючого органу відповідну декларацію.