Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про нюанси нарахування та сплати податку на нерухомість можна дізнатися у Центральній ДПІ

опубліковано 28 березня 2024 о 10:31

Головна державна інспекторка відділу з надання адміністративних та інших послуг Центральної ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Тетяна Турченяк під час зустрічі з платниками розповіла про основні норми сплати податку на нерухомість.

Фахівчиня зазначила, що платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової та нежитлової нерухомості. За об’єкти житлової нерухомості податок для фізичних осіб розраховується за площу, що перевищує для квартир –  60 кв. метрів, житлових будинків – 120 кв. метрів, різних типів житлової нерухомості, в тому числі їх часток, – 180 кв. метрів. Базою оподаткування є загальна площа об’єкта житлової та нежитлової нерухомості,  в тому числі його часток. 

В інспекції нагадали, що ставка податку на нерухомість встановлюється органами місцевого самоврядування залежно від типу об’єктів та їх місцезнаходження у відсотках до мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного року, та не може перевищувати 1,5 відсотка за 1 кв. метр.