Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Баштанській ДПІ відбулася зустріч з платниками податків з питань сплати земельного податку

опубліковано 29 березня 2024 о 09:59

Заступниця начальника Баштанської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Тетяна Кулик на черговій зустрічі з платниками розповіла, чи звільняються від сплати земельного податку фізичні особи - власники земельних ділянок, земельних часток (паїв), які надають земельні ділянки у користування платнику єдиного податку четвертої групи за договором емфітевзису.

Податківиця пояснила, що речовим правом на чуже майно є, зокрема, право користування земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб (емфітемзис). Зазначила, що право користування чужою земельною ділянкою, зокрема, для сільськогосподарських потреб (емфітевзис) виникає на підставі договору між власником земельної ділянки та особою, яка виявила бажання користуватися цією земельною ділянкою для таких потреб. 

Фахівчиня детально розповіла про норми законодавства, що регулюють нарахування та сплату податкових зобов’язань із земельного податку, зокрема акцентувала увагу на питанні щодо сплати податку за земельні ділянки, земельні частки (паї), які фізичні особи надали у користування платнику єдиного податку четвертої групи за договором емфітевзису.