Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Арбузинщини консультують представників територіальної громади щодо ставок єдиного податку

опубліковано 29 березня 2024 о 10:03

Нещодавно відбулася робоча зустріч начальниці Арбузинської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Алли Василенко з головою Арбузинської громади та представникам депутатського корпусу Арбузинської селищної ради щодо розгляду пропозицій з перегляду ставок єдиного податку для фізичних осіб. 

Алла Василенко надала присутнім роз’яснення щодо особливостей оподаткування фізичних осіб – підприємців, які знаходяться на спрощеній системі оподаткування, зокрема фіксованих ставок, що діють у межах І-IV груп платників єдиного податку.  

Фахівчиня наголосила, що сільські, селищні, міські ради в межах своїх повноважень приймають рішення про встановлення місцевих податків та зборів та податкових пільг зі сплати місцевих податків і зборів до 15 липня року, що передує бюджетному періоду, в якому планується застосовування встановлюваних місцевих податків та/або зборів, та про внесення змін до таких рішень. 

У ході зустрічі податківиця акцентувала увагу на вжитті заходів щодо погашення податкової заборгованості та важливості легалізації трудових відносин.

Крім того, Алла Василенко розповіла присутнім про можливості електронних сервісів ДПС України, зокрема Електронного кабінету платника податків та мобільного застосунку «Моя податкова».

Учасники зустрічі дійшли згоди, що спільна робота забезпечить вагомі надходження до місцевого бюджету.