Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці Кривоозерської ДПІ роз’яснюють: скільки коштує один місяць страхового стажу?

опубліковано 01 квітня 2024 о 13:08

У Кривоозерській ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області завжди раді допомогти платникам податків розібратися у будь яких питаннях податкового законодавства. 

Так, до податкової інспекції звертаються платники, у яких не вистачає страхового стажу для призначення пенсії. Фахівчиня ДПІ Інна Сигляник під час зустрічі повідомила, що необхідний стаж можна купити одноразово, сплативши всю суму єдиного внеску за необхідний період, або ж укласти договір не менше ніж на 1 рік і сплачувати внески поступово, набувати страховий стаж. 

Податківиця зазначила, що громадяни, яким не вистачає страхового стажу для призначення пенсії, можуть його докупити. Для цього їм необхідно звернутись із заявою до податкової служби та укласти договір добровільної участі в загальнообов’язковому державному соціальному страхуванні. 

Для укладення договору про участь у системі добровільного страхування, громадянам потрібно подати до органів ДПС за місцем проживання заяву за встановленою формою, копію трудової книжки (за наявності), виписку з системи персоніфікованого обліку (ОК-5) та копію документа, що посвідчує особу.  

Фахівці ДПІ наголошують, що докупити страховий стаж можна лише за ті періоди, коли громадянин не був працевлаштованим чи зареєстрованим фізичною особою - підприємцем. А ті платники, які були застрахованими, але не сплачували єдиний внесок в період дії пільги, страховий стаж за вищевказані періоди докупити не зможуть.