Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Які податки мають сплатити в 2024 році власники земельних ділянок? – на це питання відповіли в Снігурівській ДПІ

опубліковано 18 квітня 2024 о 13:53

У Снігурівській ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області на постійній основі проводиться роз’яснювальна робота з платникам щодо термінів та повноти сплати податків до бюджетів усіх рівнів. Особливо актуальним в даний час є питання нарахування та сплати податків і зборів з фізичних осіб – власників земельних ділянок, а саме земельного податку за 2024 рік та мінімального податкового зобов’язання (далі – МПЗ) за 2023 рік.

Головна державна інспекторка ДПІ Світлана Кириченко розповіла присутнім, що платниками земельного податку є власники земельних ділянок, земельних часток, паїв та постійні користувачі. Земельний податок нараховується на підставі даних Державного земельного кадастру щороку в термін до 01 травня. До 01 липня податкові органи вручають платникам податкові повідомлення - рішення про сплату податку, які повинні бути сплачені протягом 60 днів з дня вручення. 

Що стосується МПЗ, інспекторка на практичному прикладі пояснили присутнім, як розрахувати земельний податок та МПЗ, якщо відомі основні складові розрахунку.

Головний державний інспектор ДПІ Андрій Дмитренко нагадав, що певним категоріям платників земельного податку можна скористатися пільгою із сплати податку (інваліди І-ІІ груп, пенсіонери за віком, багатодітні родини, ветерани війни та інші). Для цього необхідно подати до контролюючого органу заяву на отримання пільги та копію документу, що підтверджує пільгову категорію платника.