Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Робочі зустрічі податківців із представниками ОТГ та старостами сіл Снігурівщини

опубліковано 17 червня 2024 о 16:02

Упродовж перших двох тижнів червня 2024 року відбулися робочі зустрічі начальниці Снігурівської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Наталії Дребот з керівниками структурних підрозділів ОТГ та старостами сіл.

У ході зустрічей обговорено питання вручення податкових повідомлень-рішень громадянам з місцевих податків, нарахування мінімального податкового зобов'язання фізичним особам – громадянам за 2023 рік. Наголошено про терміни сплати земельного податку та податку на нерухоме майно, відмінного від земельної податку в умовах воєнного стану.

Крім того, податківиця нагадала, що землекористувачі мають право звернутися до органу податкової служби для проведення звірки щодо нарахування мінімального податкового зобов'язання з оригіналами підтверджуючих документів.

Також під час робочих зустрічей обговорено актуальні питання щодо законодавчих змін, які стосуються застосування платниками РРО/ПРРО, єдиного податку, а також щодо продовження співпраці у напрямку легалізації трудових відносин та погашення податкового боргу.

Зокрема акцентовано увагу на відновленні відповідальності бізнесу за порушення фіскалізації готівкових операцій під час торгівлі чи надання послуг. Поряд з цим податківці нагадали присутнім, що уряд зобов’язав усіх суб’єктів господарювання здійснювати готівкові розрахунки виключно із застосуванням РРО чи ПРРО, що забезпечить додаткові надходження до бюджету територіальних громад. Такі процеси є особливо важливими в період воєнного стану. 

Фахівці звернули увагу на легалізацію найманої робочої сили, своєчасної сплати податків і зборів до бюджету та недопущення росту податкової заборгованості.