Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Доманівська ДПІ: На зустрічі із старостами ОТГ обговорили питання наповнення бюджету 

опубліковано 04 липня 2024 о 09:10

Днями начальниця Доманівської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Галина Кузмінчук спільно з головою Доманівської ОТГ Віктором Власюком та представниками старостинських округів обговорили питання сплати місцевих податків і зборів, а саме плати за землю, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, орендної плати та мінімального податкового зобов’язання.

Податківиця наголосила, що контролюючий орган провів нарахування та формування податкових повідомлень-рішень зі сплати майнових податків та МПЗ та наразі триває вручення ППР платникам податків. Сплатити нараховані суми потрібно протягом 60 календарних днів з дня отримання такого повідомлення-рішення. 

У разі незгоди платника податків з нарахованою сумою, такий платник має право звернутися до податкової служби за місцем реєстрації для проведення звірки даних та надати підтверджуючі документи. Якщо розбіжність підтверджена документально, податкова інспекція протягом 10 днів формує нове податкове повідомлення-рішення, яке вручається платнику особисто або поштою з повідомленням про вручення. Термін сплати протягом 60 календарних днів з дня вручення нового ППР. 

Крім того, Галина Кузмінчук розповіла присутнім про можливість користування електронними сервісами від ДПС – «Електронний кабінет платника податків» та мобільний застосунок «Моя податкова». Маючи кваліфікований електронний підпис платники податків можуть без відвідування податкового органу отримувати різні адміністративні послуги та переглянути усі сформовані ППР, нарахування, сплату податків та наявність чи відсутність заборгованості з податків і зборів.

На зустрічі також було обговорено питання обов’язкового застосування реєстраторів розрахункових операцій фізичними особами – підприємцями 2-4 груп оподаткування в сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, з видачею фіскального чеку покупцю та розміри штрафних санкцій за порушення законодавства при розрахунках готівкою, питання зменшення податкової заборгованості та розширення бази оподаткування