Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування йшла мова в Снігурівській ДПІ

опубліковано 22 липня 2024 о 15:46

Днями в Снігурівській ДПІ провели тематичну зустріч з платниками податків стосовно добровільної участі у системі державного соціального страхування (наприклад, при оформленні пенсії, якщо не вистачає страхового стажу).

Головний державний інспектор Андрій Дмитренко роз’яснив, що фізичні особи можуть взяти добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування протягом строку, визначеного в договорі про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, але не менше одного року (крім договорів про одноразову сплату).

Тобто, особи, яким не вистачає загального стажу страхування (місяців, років) подають до контролюючих органів заяви про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування (одноразова сплата єдиного внеску). 

Податківець пояснив, що після перевірки викладених у заяві відомостей контролюючими органами у строк не пізніше ніж 30 календарних днів з дня отримання заяви укладається договір про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування (одноразова сплата єдиного внеску). 

Андрій Дмитренко розповів присутнім про розміри сплати єдиного внеску, а також відповів на усі питання, які цікавили платників.