Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Южноукраїнській ДПІ роз’яснюють платникам акцизного податку зміни в ліцензуванні

опубліковано 11 жовтня 2024 о 15:31

Фахівці Южноукраїнської ДПІ Головного управління ДПС у Миколаївській області консультують платників податків щодо змін у податковому законодавстві.

Суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність у сфері виробництва, оптової та роздрібної торгівлі підакцизними товарами та зберігання пального, роз’яснюють зміни у ліцензуванні.

Податківці нагадують, що суб’єкт господарювання, який починаючи з дня воєнного стану в Україні до 27.07.2024 здійснював господарську діяльність на підставі ліцензії на право провадження відповідного виду господарської діяльності, строк дії якої закінчився у цей період, та який не отримав нової ліцензії на право провадження такої діяльності зобов’язаний протягом трьох місяців до 01.11.2024 подати заяву про отримання нової ліцензії на право провадження відповідного виду господарської діяльності. 

Крім того, суб’єкт господарювання має сплатити не сплачені протягом зазначеного періоду чергові платежі за ліцензію на право провадження відповідного виду господарської діяльності, у тому числі за період з дня закінчення строку дії раніше виданої ліцензії – до останнього дня третього місяця, або до дня отримання нової ліцензії.

Працівники Южноукраїнської ДПІ звертають увагу на необхідність до 01 січня 2025 року пройти електронну ідентифікацію онлайн в електронному кабінеті та подати заяви щодо здійснення листування з контролюючим органом через Електронний кабінет платника податків суб’єктами господарювання, які здійснюють діяльність у сфері виробництва, оптової та роздрібної торгівлі підакцизними товарами та зберігання пального.

Ознайомитися більш детально з інформацією щодо змін у законодавстві можна за посиланням: https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/808956.html.