Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС Миколаївщини забезпечено до бюджету понад 1 млрд грн податку на прибуток

опубліковано 22 жовтня 2019 о 11:44

Податок на прибуток традиційно залишається одним з найвагоміших джерел наповнення дохідної частини державного бюджету. У загальній сумі надходжень до державної казни питома вага податку на прибуток складає понад 22 відсотка.

У січні - вересні 2019 року Головним управлінням ДПС у Миколаївській області мобілізовано до бюджету понад 1 млрд грн податку на прибуток. При цьому, до державної скарбниці забезпечено 908,2 млн грн податку на прибуток, до місцевих бюджетів – 100,3 млн грн податку на прибуток.

ГУ ДПС у Миколаївській області інформує, що відповідно до п.49.18.2 ст.49 Податкового кодексу України, податкова декларація з податку на прибуток підприємств подається за базовий звітний (податковий) період, що дорівнює календарному кварталу або календарному півріччю (у тому числі в разі сплати квартальних або піврічних авансових внесків) - протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу (півріччя). Нагадуємо, що квартальний податковий (звітний) період для податку на прибуток встановлено для підприємств, які за попередній рік отримали доходи від будь-якої діяльності, що дорівнюють або перевищують 20 мільйонів гривень.