Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Головним управлінням ДПС у Миколаївській області забезпечено майже 19 млн грн за ліцензії на алкоголь та тютюн

опубліковано 25 жовтня 2019 о 11:04

Суб’єкти господарювання усіх форм власності мають право на роздрібну торгівлю алкогольними напоями  та/або тютюновими виробами за наявності у них відповідних ліцензій. Плата за ліцензії здійснюється щоквартально, рівними частинами, і зараховується до місцевих бюджетів.

У січні - вересні 2019 року Головним управлінням ДПС у Миколаївській області мобілізовано до місцевих бюджетів 18,9 млн грн плати за ліцензії на право торгівлі алкогольними напоями та плати за ліцензії на право торгівлі тютюновими виробами.

Управлінням контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДПС у Миколаївській області у січні - вересні 2019 року видано 4813 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами, з них 2823 ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, 1990 ліцензій на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

Звертаємо увагу суб’єктів господарювання, що отримати ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та/або ліцензію на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами можна у Центрах обслуговування платників ГУ ДПС у Миколаївській області, за місцем розташування торгівельного об’єкту, або в управлінні  контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДПС у Миколаївській області, за адресою: м. Миколаїв, вул. Нікольська, 47.

Разом з тим, звертаємо увагу підприємців, керівників підприємств, установ, організацій усіх форм власності, що за незаконний продаж підакцизних товарів передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність. Відповідно до ст.156, 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення, реалізація підакцизних товарів без дозвільних документів, немаркованих тютюнових виробів та алкогольних напоїв, незаконно ввезених на митну територію України, передбачає застосування штрафу від двохсот до шестисот неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією продукції і грошей, одержаних внаслідок незаконного продажу.