Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Погашення податкового боргу з ЄСВ – один із пріоритетних напрямів роботи ДПС Миколаївщини

опубліковано 29 листопада 2019 о 09:31

Єдиний внесок є основним джерелом наповнення Фонду соціального страхування, за рахунок якого фінансуються державні соціальні програми, здійснюється виплата пенсій, матеріальної допомоги тощо. Саме тому, питання погашення заборгованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄСВ) перебуває на особливому контролі в Головному управлінні ДПС у Миколаївській області. 

Як повідомив начальник управління по роботі з податковим боргом ГУ ДПС у Миколаївській області Олександр Школяр, ДПС Миколаївщини спільно з відділами державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області вживаються дієві заходи щодо ліквідації заборгованості з ЄСВ суб’єктами господарювання.

«За результатами проведеної роботи з суб’єктами господарювання-боржниками протягом січня-жовтня 2019 року за рахунок погашення заборгованості з ЄСВ до бюджету надійшло 62,9 млн.грн., у т.ч. 4,9 млн.грн. забезпечено Управлінням державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області за вимогами ДПС Миколаївщини», - зазначив Олександр Школяр.

Звертаємо увагу платників, що з 1 жовтня 2019 року функціонують нові рахунки для сплати ЄСВ, які відкрито на балансі центрального апарату Казначейства (код банку 899998).

Починаючи з 1 жовтня 2019 року кошти, які сплачуються платниками податків на рахунки зі старими реквізитами, не зараховуються до бюджетів, а повертаються платникам, як нез’ясовані надходження.

Нові рахунки розміщено на офіційному субсайті ГУ ДПС у Миколаївській області, за посиланням: https://mk.tax.gov.ua/byudjetni-rahunki/