Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як і коли запрацює «кешбек»?

опубліковано 04 грудня 2019 о 10:26

Нові правила використання реєстраторів розрахункових операцій передбачено  Законами України від 20 вересня 2019 року № 128 «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг» та від 20 вересня 2019 року № 129 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг».

Прийнятими законами запроваджено з 1 жовтня 2020 року так званий механізм «кешбеку». Цей механізм передбачає, що споживач має можливість отримання «кешбеку» у розмірі 100 відс. вартості придбаних товарів у разі придбання товару не по фіскальному чеку (тобто, якщо такий продаж не зареєстровано в податковій службі). Покупці зможуть оскаржити чеки, видані з порушеннями, але тільки на покупку від 850 гривень.

Подати скаргу можна буде тільки через особистий електронний кабінет. Для цього необхідно пройти онлайн - ідентифікацію з використанням електронного підпису. Компенсація буде перераховуватися за рахунок штрафних санкцій. Вона складатиме повну вартість придбаних товарів (або) послуг, вказаних у скарзі. Отримавши компенсацію, покупець не повинен буде сплачувати податки.