Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До місцевих скарбниць Миколаївщини забезпечено 765,9 млн грн плати за землю

опубліковано 13 грудня 2019 о 10:02

Податковою службою Миколаївщини вживаються заходи щодо оформлення землекористувачами договорів оренди, проводиться активна роз’яснювальна робота з платниками податків щодо дотриманням вимог чинного законодавства у частині оформлення та використання земельних ділянок сільськогосподарського призначення (паїв).

У результаті цієї роботи ,у січні-листопаді 2019 року до місцевих бюджетів Миколаївщини забезпечено 765,9 млн грн земельного податку та орендної плати за землю.

Як повідомив в. о. начальника ГУ ДПС у Миколаївській області Дмитро Прокоф’єв за 11 місяців 2019 року до до місцевих скарбниць забезпечено 529 млн грн плати за землю від юридичних осіб та 236,9 млн грн плати за землю від фізичних осіб. У порівнянні з січнем-листопадом 2018 року надходження з плати за землю збільшено на 123,1 млн гривень.

За словами Дмитро Прокоф’єва, повнота надходжень земельного податку та орендної плати за землю до місцевих бюджетів є результатом спільних зусиль податкової служби Миколаївщини та органів місцевого самоврядування у напрямі залучення власників земельних ділянок та землекористувачів до оподаткування.

Нагадуємо, що плата за землю включає в себе два види обов’язкових платежів – земельний податок та орендну плату. Перший сплачують власники землі та землекористувачі, другий – орендарі земельних ділянок, як фізичні, так і юридичні особи.