Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС Миколаївщини: до місцевих бюджетів забезпечено майже 23 млн грн за ліцензії на алкоголь та тютюн

опубліковано 26 грудня 2019 о 09:59

У січні-листопаді 2019 року Головним управлінням ДПС у Миколаївській області видано суб’єктам господарювання 5716 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами, у т. ч. 3300 ліцензій на право роздрібної торгівлі  алкогольними напоями  та  2416 ліцензій на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами. Станом на 01.12.2019 року, за відповідні ліцензії суб’єкти господарювання сплатили до місцевих бюджетів 22,9 млн гривень.

Головне управління ДПС у Миколаївській області звертає увагу платників акцизного податку, що термін дії ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами - один рік, після закінчення якого необхідно отримати нову ліцензію. Нагадуємо, що для отримання ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами суб’єкту господарювання необхідно подати заяву на отримання відповідної ліцензії та копію платіжного доручення про сплату квартальної суми за таку ліцензію з відміткою банку.

Плата за ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями, крім сидру та перрі (без додання спирту), становить 8000 гривень на кожний окремий, зазначений в ліцензії електронний контрольно-касовий апарат (книгу обліку розрахункових операцій), що знаходиться у місці торгівлі. На роздрібну торгівлю тютюновими виробами на кожне місце торгівлі - 2000 гривень.

Плата за ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами справляється щоквартально рівними частками і зараховується до місцевих бюджетів згідно з чинним законодавством.

Суб’єкти господарювання, які здійснюють діяльність на території  Миколаївської області, можуть отримати ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами у Центрах обслуговування платників, або в управлінні  контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДПС у Миколаївській області за адресою: м. Миколаїв, вул. Нікольська, 47.