Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Дмитро Прокоф’єв: у 2019 році ДПС Миколаївщини забезпечено до бюджету понад 12,5 млрд гривень

опубліковано 03 січня 2020 о 13:47

У Головному управлінні ДПС у Миколаївській області підведено підсумки роботи за 2019 рік. Як зазначив в. о. начальника ГУ ДПС у Миколаївській області Дмитро Прокоф’єв, пріоритетними у роботі Служби у 2019 році були принципи відкритості, прозорості, партнерства та сервісності.

З метою забезпечення бюджетів усіх рівнів фінансовими ресурсами впродовж минулого року, Головним управлінням ДПС у Миколаївській області вжито ефективних заходів з розширення бази оподаткування, легалізації ринку праці, комплексного відпрацювання податкових ризиків та посилення боротьби з тіньовим сектором економіки.

Про ефективність вжитих заходів свідчать показники роботи ДПС Миколаївщини. До бюджетів усіх рівнів мобілізовано понад 12,5 млрд грн податків і зборів, при цьому, у порівнянні з 2018 роком надходження податків до бюджету зросли на 2,4 млрд гривень. До державної скарбниці зібрано понад 5,8 млрд грн, що на 1,3 млрд грн, або на 29відс. більше, ніж у 2018 році. До місцевих бюджетів мобілізовано понад 6,7  млрд грн, що майже на 1,1 млрд грн, або на 19,1 відс. більше, ніж у 2018 році.

Традиційно, бюджетоформуючими податками державної казни є податок на додану вартість та податок на прибуток підприємств, надходження яких за 2019 рік склали понад 2,5 млрд грн та майже 1,2 млрд грн., відповідно.

«Позитивна динаміка бюджетних надходжень у 2019 році обумовлена сумлінним виконанням платниками податків свого конституційного обов’язку перед державою, розвитком електронних сервісів та якісно наданими адміністративними послугами. Переконаний, що тільки налагодження відкритих та прозорих відносин з чесним бізнесом забезпечить соціальну стабільність та економічне зростання регіону», - зазначив Дмитро Прокоф’єв.