Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 4,5 млрд грн отримали місцеві бюджети Миколаївщини від сплати ПДФО

опубліковано 10 січня 2020 о 10:34

У 2019 році Головним управлінням ДПС у Миколаївській області забезпечено до місцевих бюджетів понад 4,5 млрд грн податку на доходи фізичних осіб.

Слід зазначити, що ДПС Миколаївщини забезпечено позитивну динаміку надходження ПДФО до місцевих скарбниць. Так, показник надходжень ПДФО у 2019 році перевищує аналогічний показник у 2018 році на 745 млн. грн або майже на 20 відсотків.

Податок на доходи фізичних осіб залишається найвагомішим джерелом наповнення дохідної частини місцевих скарбниць та складає 67 відс. від загальної суми надходжень до місцевих бюджетів.

Збільшення надходжень до місцевих бюджетів, зокрема податку на доходи фізичних осіб, позитивно впливає на соціально-економічний розвиток територіальних громад Миколаївської області. Завдяки фінансовій децентралізації, органи місцевого самоврядування можуть самостійно забезпечувати належне функціонування закладів соціальної сфери та вирішувати питання розвитку територіальних громад, без виділення додаткових коштів з державного бюджету.