Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Дмитро Прокоф’єв: від Миколаївщини за 2019 рік державна казна отримала понад 2,5 млрд грн ПДВ

опубліковано 17 січня 2020 о 10:14

Підсумовуючи результати роботи податкової служби Миколаївщини у 2019 році, в. о. начальника Головного управління ДПС у Миколаївській області Дмитро Прокоф’єв зазначив, що ДПС Миколаївщини ефективно працює у напрямі детінізації економіки. Результатом відпрацювання ризикових операцій суб’єктів господарювання є збільшення обсягів декларування ПДВ. Так, до державного бюджету мобілізовано понад 2,5 млрд грн ПДВ з вироблених в Україні товарів, що на 511,6 млн грн, або на 26 відс. більше, ніж у 2018 році.

За словами Дмитра Прокоф’єва, суттєве збільшення надходжень з податку на додану вартість - найкраще підтвердження європейських стандартів прозорості в адмініструванні податку на додану вартість, як дієвого механізму контролю за нарахуванням і сплатою ПДВ, вдосконалення роботи електронних сервісів для платників ПДВ, а також своєчасного руйнування злочинних схем мінімізації податків та конвертації коштів.

«Ми прагнемо бути максимально відкритими для бізнесу і громадськості, сподіваємося на розуміння важливості сплати податків з боку суб’єктів господарювання. Така співпраця сприятиме соціально-економічному розвитку Миколаївщини і держави в цілому, а також добробуту її громадян", - зазначив Дмитро Прокоф’єв.