Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Дмитро Прокоф’єв: у 2019 році місцеві бюджети Миколаївщини отримали 168,2 млн грн акцизного податку

опубліковано 22 січня 2020 о 11:26

На території Миколаївcької області роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами здійснюють 2 146 суб’єктів господарювання у т. ч. 283 – юридичних осіб та 1 863 фізичних осіб.

Як повідомив в. о. начальника ГУ ДПС у Миколаївській області Дмитро Прокоф’єв, завдяки проведенню Миколаївською ДПС ефективної роботи щодо недопущення безліцензійної діяльності на ринку підакцизних товарів, у 2019 році мобілізовано до місцевих бюджетів 168,2 млн грн акцизного податку з роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами. У порівнянні з аналогічним періодом 2018 року надходження акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів збільшились на 2,1 млн гривень.

За його словами, податковою службою Миколаївщини видано платникам податків 6234 тис. ліцензій, з яких 3595 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, 2639 ліцензії на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами. До місцевого бюджету надійшло 26,3 млн грн плати за ліцензії на виробництво: спирту коньячного і алкогольних напоїв, сплати за ліцензії на право: імпорту спирту коньячного, оптової торгівлі алкогольними напоями, роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами. 

«Управлінням контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДПС у Миколаївcькій області постійно вживаються заходи щодо детінізації ринку підакцизних товарів у Миколаївcькій області. З метою скорочення тіньового обігу підакцизних товарів протягом 2019 року проведено 313 фактичних перевірок діяльності суб’єктів господарювання, за результатами яких донараховано 12,7 млн грн, сплачено 3,1 млн гривень», зазначив Дмитро Прокоф’єв.

Головне управління ДПС у Миколаївській області дякує платникам акцизного податку за прозоре ведення бізнесу та вчасну сплату акцизного податку до місцевих бюджетів.