Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС Миколаївщини: у 2019 році платникам відшкодовано понад 775 млн грн ПДВ

опубліковано 28 січня 2020 о 09:47

У 2019 році Головним управлінням ДПС у Миколаївській області відшкодовано 775,3 млн грн податку на додану вартість 88 суб’єктам господарювання Миколаївщини.

За рахунок відшкодування податку на додану вартість поповнюються обігові кошти суб’єктів господарювання, що гарантує розвиток та можливість нарощування обсягів виробництва. Повернення коштів платникам ПДВ здійснюється прозоро, адже електронна система не дозволяє здійснювати будь-які махінації. Процедура відшкодування податку на додану вартість відбувається у строки, встановлені законом. Платники, які мають право на бюджетне відшкодування, отримують його у разі узгодження контролюючим органом заявленої суми бюджетного відшкодування за результатами камеральної перевірки, а у випадках, визначених Податковим кодексом України, - за результатами документальної перевірки. Строк для перевірки встановлено 60 календарних днів, що настають за граничним строком подання податкової декларації.

З метою удосконалення механізму адміністрування відшкодування податку на додану вартість, запроваджено Реєстр заяв про суми бюджетного відшкодування податку на додану вартість. Електронний реєстр забезпечує ефективний моніторинг відшкодування ПДВ та не дозволяє здійснювати будь-які махінації при відшкодуванні податку на додану вартість.

Слід зазначити, що з метою унеможливлення безпідставного відшкодування суб’єктам господарювання податку на додану вартість, Головним управлінням ДПС у Миколаївській області здійснюється контрольно-перевірочна робота, за результатами якої у 2019 році упереджено безпідставне відшкодування ПДВ майже на 20 млн гривень.