Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Нюанси застосування РРО фізичними особами-підприємцями платинками єдиного податку І групи!

опубліковано 30 січня 2020 о 11:00

Головне управління ДПС у Миколаївській області повідомляє, що з 1 січня 2020 року фізичні особи підприємці-платники єдиного податку І групи не застосовують реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО), окрім тих, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, а також продають лікарські засоби, вироби медичного призначення.

Крім того, відповідно до п.п.296.10. ст.296 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) реєстратори розрахункових операцій не застосовуються платниками єдиного податку І групи; ІІ - IV груп (фізичні особи - підприємці) незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1 млн гривень. У разі перевищення в календарному році обсягу доходу понад 1 млн грн, застосування РРО для такого платника єдиного податку є обов'язковим.

Норми цього пункту не поширюються на платників єдиного податку, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, а також лікарських засобів та виробів медичного призначення.

Всі новації у податковому законодавстві та основні вимоги застосування норм Податкового кодексу України доступні також на офіційній сторінці ГУ ДПС у Миколаївській області у Facebook за посиланням: https://www.facebook.com/tax.mykolaiv/