Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Перший внесок суб’єктів господарювання Миколаївщини до місцевих скарбниць склав понад понад півмільярда гривень

опубліковано 04 лютого 2020 о 10:00

Головним управлінням ДПС у Миколаївській області, у результаті активної співпраці з платниками податків, вже у січні 2020 року до місцевих бюджетів забезпечено 554,5 млн грн податкових платежів. У порівнянні з січнем 2019 року, доходи місцевих скарбниць у першому місяці поточного року зросли на 19,3 відсотка. Територіальні громади додатково отримали майже 90 млн гривень.

Слід зазначити, що майже 65 відс. у загальній сумі надходжень займає податок на доходи фізичних осіб. За січень поточного року місцеві бюджети отримали 358,1 млн грн ПДФО, що на 62,3 млн гривень більше, ніж за січень минулого року.

Підприємці і аграрії Миколаївщини, які використовують спрощену систему оподаткування, сплатили до місцевої казни 102,1 млн грн єдиного податку. Перевищення рівня надходжень від цієї категорії платників, у порівнянні з січнем 2019 року складає 12,3 млн гривень.

Власники та орендарі земельних ділянок поповнили бюджети місцевих громад на 51,9 млн гривень. У порівнянні з січнем 2019 року надходження плати за землю збільшились на 7,7 млн гривень.

Крім того, до місцевих бюджетів надійшло 17 млн грн акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів, 16,5 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, 1,6 млн грн плати за ліцензії, 1,2 млн грн рентної плати за спеціальне використання води, надр та лісових ресурсів, 0,3 млн грн екологічного податку.