Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкова служба Миколаївщини стає ближчою до платників

опубліковано 06 лютого 2020 о 15:36

Завдяки процесам реформування податкової сфери, які відбулись у минулому році, податкову службу Миколаївщини трансформовано у нову професійну службу, яка сьогодні надає якісні адміністративні, сервісні та консультаційній послуги.

 

Пріоритетом у роботі Головного управління ДПС у Миколаївській області є налагодження партнерських відносин з платниками податків, визначення ефективного механізму співпраці податкової та бізнесу. Чималу роль у процесі спілкування з платниками податків відіграють новітні методи інформаційно-роз’яснювальної роботи.

З метою ефективного та оперативного доведення до громадськості, новацій податкового законодавства, роз’яснення актуальних питань його застосування, інформації щодо діяльності ГУ ДПС у Миколаївській області, днями, провідними фахівцями ДПС Миколаївщини проведено серію виїзних семінарів.

У форматі відкритого діалогу із податківцями мали змогу поспілкуватися платники податків та представники органів місцевого самоврядування Вознесенського та  Очаківського районів Миколаївської області.

У семінарах взяли участь в. о. заступника начальника ГУ ДПС у Миколаївській області Наталя Муніка, начальник управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДПС у Миколаївській області Людмила Гетманець, заступник начальника управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДПС у Миколаївській області Світлана Тітова та інші.

Під час проведення семінарів, присутніх проінформовано про зміни у податковому законодавстві, обговорено питання щодо декларування доходів, отриманих громадянами у 2018 році та легалізації ринку праці. Крім того, учасники заходу отримали вичерпні відповіді на запитання щодо нововведень у порядку використання касових апаратів та дізнались більше про порядок контролю за обігом підакцизних товарів. 

Як зазначила в. о. заступника начальника ГУ ДПС у Миколаївській області Наталя Муніка, практика проведення таких семінарів є дуже важливою у процесі зміни формату взаємодії «ДПС - платник податків». Адже, нова податкова служба є  надійним партером для бізнесу, який доброчесно та сумлінно сплачує податки і збори для бюджету. 

«Податкова Миколаївщини прагне почути та зрозуміти кожного платника податків. Ми -  відкрита до діалогу сервісна служба, яка розуміє потреби підприємств та, у межах своїх повноважень, вирішує проблемні питання, які виникають у суб’єктів господарювання. Головне управління ДПС у Миколаївській області і надалі буде продовжувати традицію проведення виїзних семінарів, своєчасне та якісне інформування платників податків щодо нових нормативно-правових актів з питань оподаткування юридичних та фізичних осіб, змін та доповнень до існуючих документів та порядку їх заповнення на практиці», - зазначила Наталя Муніка.