Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже на 52 млн грн поповнились бюджети місцевих громад від сплати земельного податку та орендної плати за землю

опубліковано 11 лютого 2020 о 14:18

Як повідомили у Головному управлінні ДПС у Миколаївській області у січні 2020 року плата за землю складає десяту частину усіх доходів місцевих бюджетів і традиційно залишається у трійці лідерів податкових надходжень до місцевих скарбниць.

У січні 2020 року находження від плати за землю зросли на 7,7 млн грн, або на 17 відс. порівняно з першим місяцем попереднього року та дозволили місцевим громадам отримати майже 52 млн гривень. Суб’єкти господарювання - юридичні особи сплатили до місцевих бюджетів 46,2 млн грн земельного податку та орендної плати за землю, фізичні особи та громадяни, які самостійно обробляють земельні ділянки, - 5,7 млн гривень.

Приємно відзначити, що досягнення таких показників – результат відкритих партнерських взаємин з бізнесом, якісного сервісного обслуговування платників податків та підвищення податкової культури бізнесу.

Як відомо, плата за землю входить до складу податку на майно. Платниками податку є власники земельних ділянок, земельних часток (паїв), землекористувачі. Базовим податковим (звітним) періодом для плати за землю є календарний рік.

ДПС у Миколаївській області нагадує платникам земельного податку та орендної плати за землю - юридичним особам про те, що граничний термін подання податкової декларації на поточний рік до органів податкової служби за місцезнаходженням земельної ділянки  - 20 лютого 2020 року.