Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У першому місяці 2020 року ДПС Миколаївщини скоротила кількість перевірок бізнесу

опубліковано 12 лютого 2020 о 10:12

З початку 2020 року податковою службою Миколаївщини скорочено кількість перевірок суб’єктів господарювання. Фахівці управління податкових перевірок, трансфертного ціноутворення та міжнародного оподаткування Головного управління ДПС у Миколаївській області планують перевірку лише тоді, коли є всі підстави підозрювати підприємство в ухиленні від сплати податків.  

Так, за січень 2020 року управлінням податкових перевірок, трансфертного ціноутворення та міжнародного оподаткування ГУ ДПС у Миколаївській області проведено 31 документальну і фактичну перевірку, що на 13 перевірок менше, ніж за січень 2019 року. За результатами перевірок, суб’єктам господарювання донараховано грошові зобов’язання на суму 6,6 млн гривень.

У відомстві зазначають, що зменшення кількості перевірок бізнесу – позитивний результат роботи ДПС регіону у напрямі відбору суб’єктів господарювання для перевірки.

У січні 2020 року, за результатами контрольно-перевірочної роботи до бюджету забезпечено 3,9 млн гривень. Крім того, з метою забезпечення додаткових надходжень до бюджету управлінням податкових перевірок, трансфертного ціноутворення та міжнародного оподаткування ГУ ДПС у Миколаївській області зменшено неправомірно задекларовані суб’єктами господарювання збитки на суму 26 млн грн та неправомірно задеклароване від’ємне значення ПДВ на суму 125 тис. гривень.

Аудитори ДПС області впевнені, що у поточному році система відбору для проведення перевірок буде працювати ефективно і представники бізнесу, які здійснюють свою діяльність прозоро і відповідально, не підпадатимуть під контрольно-перевірочні заходи податкової служби.