Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У січні 2020 року роботодавці Миколаївщини перерахували на соціальні потреби 456,7 млн грн ЄСВ

опубліковано 13 лютого 2020 о 10:00

Як повідомили у Головному управлінні ДПС у Миколаївській області, у січні 2020 року платники податків Миколаївської області перерахували до пенсійного та соціальних фондів 456,7 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Показник надходжень  ЄСВ у січні 2020 року перевищує показник надходжень у січні 2019 року на 75 млн грн або майже на 20 відсотків.

Як зазначили у Службі, зростання надходжень з ЄСВ відбулося завдяки якісному адмініструванню податків, сервісному обслуговуванню платників, а також проведенню цілеспрямованої роботи з роботодавцями щодо підвищення рівня оплати праці найманим працівникам, вжиттю заходів з детінізації доходів та легалізації зайнятості населення.

Податкова служба Миколаївщини наголошує, що лише легальна робота передбачає належні відрахування до бюджету. Саме тому податківці й надалі контролюватимуть дотримання податкового законодавства при виплаті заробітної плати та інших доходів громадянам з метою виконання покладених завдань із забезпечення реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску для своєчасного здійснення пенсійних виплат і соціальних допомог.

Нагадаємо, що єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника.